miercuri, 25 august 2010

Poveste lungă cât un metru de bere

Ciucaş

Eu mă exprim cel mai bine prin muzică. Mă rog, muzică făcută de alţii, şi am să răspund la fiecare întrebare şi cu câte o melodie.

1.Chiar crezi?
Eu cred…. Eu cred în mine, cred în forţele proprii, chiar dacă sunt un pesmist desăvârşit. Dar toată treaba asta cu pesimismul până la urmă e bună. E o stare pregătitoare. Te pregăteşte psihic pentru clipele în care până la urmă “cazi” de undeva şi te ajută să suporţi mai uşor durerea, pt că atunci când se întâmplă, ajungi să spui “ Eh…asta este! Ştiam că aşa o să se întâmple….Mai încercăm!” iar dacă este un success…crede-mă nu există om mai fericit decât tine. Pe când dacă eşti pozitiv de la început, atunci când ai “căzut” dezamăgirea este atât de mare încât greu mai “schimbi de drum” şi dacă totuşi reuşeşti … rămâi doar cu zâmbetul ăla tâmp pe faţă “da cum…nici nu se putea altfel”. Merge pentru mine, nu mă interesează de alţii.Cât despre cealaltă credinţă - nu, chiar nu cred ! Cred în mine. În forţele proprii. Ce zei, ce prieteni imaginari( Dumnezeu, Sf.Duh şi Gisăz), ce satana, iad, rai, valhalla, midgard, asgard, helheim etc.....toate sunt poveşti nemuritoare, începuturile daca vrei să le numeşti aşa, dar ele au un rol mult mai important. Nu acela de a crede în ele şi a ridica clădiri pentru ele. Trebuie sa extragi esenţa, moralele, şi să înveţi din greşelile lor. Poţi să-mi spui cum vrei tu, nihilsit, eretic, nu-mi pasă, există unul singur pentru fiecare, sunt 2 miliarde de dumnezei pe pământ.
http://www.trilulilu.ro/LostSpiriT/02bd40b08e89e9
http://www.trilulilu.ro/LostSpiriT/32ae9a8914ecfd

2.Marea are suflet?
Nu unul … mii sau milioane de suflete. Nu ştiu … pot compara marea cu o femeie, este mult mai simplu. Poţi compara orice cu o femeie, şi asta nu o spun pt a face o femeie să se simtă prost, nu…. Imi place reacţia femeilor atunci când sunt comparate cu o alta femeie.
Marea… marea este cum am spus, exact ca femeia, sau… ca relatia dintre barbat femeie. Sunt zile în care te trezesti plin de energie, ai chef să faci orice, să vorbesti orice cu oricine şi indiferent ce ţi-ar spune nu te-ai supăra, iar marea este calmă, soare afară, căldură sau nu, oricum, simţi că merge bine (asta este partea în care amândoi sunt fericiţi). Sunt zile în care nu poţi să faci nimic, dar ea…este la fel ca mai sus, primitoare .
Sunt zile în care tu te simţi bine iar ea e putin “ofticată”,te îmtâmpină cu valuri, ploaie, furtună….Te simti oarecum vinovat că nu i-ai zâmbit cu o zi înainte. Toate se rezolvă pana la urma, dar şi cand vine ziua cand e suparată rau…păi nu-ţi mai trebuie nimic, cateva zile, ori …ajungi să spui ca nu-ţi mai trebuie toată viaţa. (nu se diferentiază prea mult de femei… nu ? Poate că singura diferenţa ar fi aceea că … femeile fac mult mai multă spumă atunci când eşti pe alta.)
Marinarii bătrâni spun să nu stai cu spatele la mare pentru că întro zi o să-ţi întoarcă şi ea spatele. Superstiţii sau nu, pâna la urmă marea trebuie respectată, dar ca orice femeie îşi mai ia şi ea niste înjurături, ca altfel nu se poate. Este ca o relatie, mai mult te “zguduie” ea, iar tu stai acolo şi-ţi vezi de ale tale.
“Om liber, tu vei iubi intotdeauna marea!” oh da… mare adevar. Deşi recunosc… până să apară versul la Dacia, nu ştiam de el, dar ştiam ce vreau sa fac, stiam că sunt liber, şi chiar vreau sa cred ca am fost mult mai liber decât restul omenilor pe care-i cunosc. Mă întrebai atunci de ce iubesc marea, nu ştiam să dau un raspuns elocvent. Acum o iubesc pentru ca sunt liber, deşi sunt sigur că în câţiva ani vom ajunge la un partaj.
http://www.trilulilu.ro/LostSpiriT/54d28ce16087c9

3.Rom sau vodkă?
Rom doar cu bere. Vodkă doar cu apă tonică, simplă beau mai rar. Indiferent ce zice lumea “ nu bei whisky, vodka simplă, rom -sau mai ştiu eu ce băuturi d`astea- nu eşti bărbat.” rămân fan bere. Berea, combinată cu vodka, vişinată, vin şi o ţuică de prune, de le amesteci într-o halbă, face căt toate whisky-anele. Dar cel mai bine este câte una în fiecare zi şi e toata lumea fericită. Acum mi`ai facut poftă de rom.
http://www.trilulilu.ro/dutz1981/0e869ebade8b2e

4.Dacă zic Bucureşti...
Dacă zici Bucureşti… mă gândesc întotdeauna la prima fată pe care am iubit-o cu adevărat. Şi a ţinut câţiva ani.
Acum…daca spun eu Bucureşti, mă gândesc la trenuri, concerte, oameni veniţi din toată ţara pt facultate, aglomeraţie, mizerie, revoluţie.
Cred că sunt mai multe de spus, dar sincer nu mă atrage cu nimic oraşul ăsta. În afară de faptul că merg cu trenul până acolo…nimic.
http://www.trilulilu.ro/n_nenea/7db4c769924a86

5.Ce au de ascuns clovnii?
Clovnii de fapt cred că ascund tristeţea, în spatele machiajului, şi al hainelor viu colorate. Toţi suntem nişte clovni până la urmă. Toţi zâmbim, rândem, facem glume, ori facem chestii caraghioase la beţie (pt că atunci un om din afara circului devine şi el circar fără să vrea) dar până la urmă nici cei mai buni prieteni nu ştiu ce se ascunde în spatele acestor zambete.
http://www.trilulilu.ro/LostSpiriT/9a3b2a86b5bf88

6.Dacă ştergi praful de pe Revoluţie ce găseşti?
Ştergi praful… ce găseşti?! Găseşti o ţară vie, găseşti o ţară care a fost sute de ani grânarul Europei şi nu numai, găseşti înca… o ţară bogată, că de mai mult de 2000 de ani toată lumea a furat ce a putut din ea şi înca se mai poate fura.
De fapt găseşti părinţi care şi-au pierdut “coloanele de sprijin”, găseşti copii care îl aşteptau pe tata, găseşti până la urmă peste toate astea un…zâmbet care a vrut doar să nenoroceasca tot ce era productiv. (Da, e vb de Iliescu).
http://www.trilulilu.ro/AliaX/05bb189f35556d
http://www.trilulilu.ro/folkforever/3b23407231d4d2
http://www.trilulilu.ro/laurastoica/701551338cb315

7.De ce folk?
Păi dacă nu folk… atunci ce altceva?
Folkul pt mine a fost “alfa”. Cu folkul a început tot, mai exact cu Vali Sterian, ca mai târziu să înceapă progresul, spre rock şi ramurile lui.
Când e vorba de folk, e ceva ce puţini oameni pot percepe. E vorba de ceea ce se întâmplă dincolo de omul de pe scenă, dincolo de chitara lui şi dincolo de versuri, adică în sufletul tău.
Folkul chiar dacă pare ceva uşor de făcut (ai o chitară, iei o poezie şi te joci-cred unii) sau de înţeles, nu e chiar aşa. Ca să inţelgi folkul, îţi trebuie ceva mai mult. Chiar nu pot exprima ce gândesc atunci când vine vorba de folk. Dar pentru mine fiecare piesă trezeşte simţaminte, pentru că-mi place să “leg” folk-ul de oameni, de clipe trăite, de locuri. Şi cred că treaba asta diferenţiază şi face folk-ul un gen de muzică mult mai greu de înţeles decât cred unii.
http://www.trilulilu.ro/acasandrei/d1c7ced7e68a8d : pentru că aşa s-a cam întâmplat.

8.Trăieşti?
(……şi-atît sînt viu cît ştiu că n-am murit.)
Trăiesc domnule trăiesc. Mai mult mai rău…dar trăiesc, deşi ştii cum e …nu poţi să ai tot ce-ţi doreşti. Eu trăiesc…dar nu trăiesc cum mi-aş dori cu adevărat.
http://www.trilulilu.ro/septimosaur/9e99ddd1a83eb6

9.Piatra Craiului?
Bineînţeles… din totdeauna m-au fascinat munţii ăia, şi stiu că daca mor..sunt două posibilităţi.. Ori pe mare, ori pe munte în Piatra Craiului.
Mă gândesc să mă reintorc în “crai” după ce-mi închei socotelile saptămânile astea.
Pentru mine muntele e munte, chiar dacă voi spuneţi:“că e frumos şi e altul sentimentul atunci când ajungi în vârf şi ai lângă tine iubita”, “că ma duc sa ma relaxez”, “că nu mă duc să fac maraton”.
Eu asa mă relaxez...merg, urc, cobor, mă caţăr....fac traseele cele mai lungi, aşa percep eu ideea “hai să mergem la munte”. Deci, să mergem nu să stăm. Cortul în spate, 2-3 ţoale de schimb, mâncare, bocanci, polara şi să merg, să dorm la refugii, să pun cortul în poiană chiar dacă mă cac pe mine de frică noaptea şi mă gandesc “aoleu e ursu`, aoleu e lupu` “.
http://www.youtube.com/watch?v=IHMxs26MC-M

10.Ce cauţi cu lumânarea stinsă?
Încă nu e stinsă. Mai pâlpîie aşa puţin. Încă mai caut oameni care gândesc, oameni cu bun simţ, oameni cu pasiuni comune şi bineînţeles …. : http://www.trilulilu.ro/LostSpiriT/db06ccb9449ed3

4 comentarii:

  1. nu vreau drepturi de autor pentru chestia asta ! nu`mi trebuie !
    n`am chef sa stau 5 zile pe la cozi si ghisee..

    RăspundețiȘtergere
  2. oricum stim ca tu vroiai doar reclama pentru profilul tau de pe trilulilu. sa iti creasca valoarea cu fiecare click pe linkurile alea.

    RăspundețiȘtergere